9 juni 2017
19:00

Referat: Liria IF - AIF Barrikaden

Startelva i den för dagen ganska annorlunda uppställningen som närmast kan karakteriseras som 4-2-1-3: Mikael – Jonathan S, Viktor T, Jonathan T, Frmas – Martin, Alex M – Maksym – Jimmy, Henke, Amine

Avbytare var Florent som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som vänsteranfallare, Olle som spelade sista halvtimmen som mittback, Shershah som spelade sista halvtimmen i den offensiva mittfältsrollen och nyförvärvet Paul Ibuje som inte spelade alls.

Tankarna som surrade i huvudet innan match var om vi på denna otursarena skulle få vidkännas ännu en uddamålsförlust i en jämn match avgjord av tvivelaktiga domslut och ja precis så blev det på alla punkter.

Trots den ovana uppställningen som borde kunnat ta en stund innan den satte sig var det vi som började klart bäst med stort bollinnehav och med bollen på deras planhalva mest hela tiden. Det dröjde faktiskt 5 min innan Liria för första gången hade bollen under kontroll i mer än 2-3 sekunder.

Kanske avvaktade man för omedelbart därefter tog de över totalt och i motsats till oss tidigare skapade de genast målchanser och på en av dem tog de i den 10:e min ledningen sedan deras ”högerytter” efter en crossboll TOTALT omarkerad och ostörd kunnat avancera mot målet och avsluta säkert.

Därefter vände det hela igen men efter ett klart spelövertag för oss igen i 5-10 min jämnade det ut sig, möjligtvis med ett visst spelövertag för Liria. Båda lagen hade ett par jättemålchanser och första halvlek får nog anses jämn såväl spel- som målchansmässigt.

Andra halvlek hann knappt börja förrän vi fick jubla över en kvittering när ett pressat skott av Jimmy ur smal vinkel långt ute
på högerkanten nickades (? – bröstades?) in av Florent. Jublet kom dock strax av sig sedan målet bortdömts för offside. Riktigheten i detta domslut var ur min position svår att avgöra men de av våra spelare som var inblandade i situationen var övertygade om att det inte var offside (men men..). Istället kunde de strax efteråt (i den 50:e min) göra 2-0 efter ett väldigt passivt försvarsspel från vår sida när tre av våra spelare nära bollen inte kunde hindra deras ende anfallare från att slå in bollen från nära håll.

Vi satsade nu än mer framåt vilket gav dem många kontringschanser och inom loppet av en dryg minut med strax under timmen spelad räddade först Mikael oss med en vaken utrusning innan en av deras spelare lyckades missa målet från 1 meter när Mikael var en bit ifrån. Istället reducerade vi i den 65:e min när Maksym slog en frispark (väl?- eller hörna?) långt ute från vänsterkanten distinkt längs marken och Florent från nära håll bombade upp den i nättaket.

Därefter tog vi över allt mer när de trots många och täta byten verkade rejält trötta på slutet. Många i vårt lag var också trötta men de var tröttare och hade nog fått svårt att hålla undan om matchen varat låt säga 10 minuter till. Det var dock ändå länge de som fick de målchanser som fanns – om man inte räknar en synnerligen tveksam offsideavblåsning (den här gången stod jag betydligt bättre till) på Shershad när han annars var fri med målvakten – fram till slutminuten då vi skapade en jättebra chans att kvittera men vår spelare missade grovt.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-5 Avslut på mål: 8-7 Avslut utanför: 8-8